fbpx

The Kaleidos House in Centro, Mexico is a clever play between space and materiality.  Given its atypic dimensions — a narrow 4 meters (13 feet) by 69 meters (226 feet) — Taller Estilo Arquitectura did a fantastic job of amplifying the depth and width of the structure by doing away with any walls or enclosures. Discovering the unique spatiality of the home becomes a sensory experience for the inhabitants as they make their way through spaces fitted with varying materials, scales and lighting.

In preserving portions of the 1970s structure which were still useable, the Kaleidos House becomes a surprising mix of two time periods through their materials. Traditional painted stucco blends harmoniously with the polished concrete of the home’s newer areas, connected to each other via a semi-enclosed patio. Private spaces are delimited with reflective glass walls and a series of mirrors which bounce off an infinite set of reflections that change depending on the light throughout the day.

Kaleidos House
Kaleidos House
Kaleidos House
Kaleidos House

Photography © David Cervera

No more articles