fbpx

Rintala Eggertsson Architects were the winning submission in an art-in-public-space competition that would revitalize a former industrial complex close to the city center in the town of Moss, Norway. The resulting creation is an elegant structure that hovers over the water, with elements inspired by container ships and children’s building blocks, in a design that pays homage to the industrial history of the neighborhood. Not only is the structure a pavilion with panoramic views over the water, it is also an interactive piece of art/architecture that serves as a bathing installation complete with a diving tower with lookout platform and a light installation, and a sauna that will be open to the public year-round – whatever the weather (think icy winters).  

The platform is constructed from a series of modular pods, clad in vertical wooden beams that are locked onto a load bearing structure at the center, which is left exposed to emphasise the installation’s connection to the industrial history of the waterside location. More from the architecture studio on their website.

Rintala Eggertsson Architects
Rintala Eggertsson Architects
Rintala Eggertsson Architects
Rintala Eggertsson Architects

Photography © Ëdag Jenssen Moss, Ryan Coates for Rintala Eggertsson Architects

No more articles