fbpx

In a lovely pedestrian street of a tight-knit Los Angeles neighbourhood, the lovely Walk-Street House by Ras-A Studio exudes a laid-back character perfectly suited to its charmed, enviable beachfront location. 

As a prime plot subject to the city’s strict zoning requirements, the architects had to get spatially creative to meet the client’s requests. No space of the 195 square-meter (2100 square-feet) site was wasted: a mechanical parking lift, fitting two cars stacked vertically, was built to minimise the home’s footprint; the ground floor’s open living space was flanked by a glass door along the side of its entire 8-meter length, opening up to the required side yard/terrace, visually and physically connecting the indoors to the outdoors.

The two-storey home is clad in western cedar wood both inside and out, arranged either horizontally, vertically or in slats, offering visual contrasts and textures to the overall structure. A soothing material palette of polished concrete, white oak and cedar grace the interiors, alongside contemporary furniture pieces that bring in welcome pops of color to the space. Conscious efforts towards sustainability were also integrated into the design, including a solar water roof collector for hot water and the in-floor heating system, and the absence of air-conditioning in the entire home… because soothing, salty ocean breeze trumps air-conditioning any day. 

Ras-A Studio Walk Street House
Ras-A Studio Walk Street House
Ras-A Studio Walk Street House
Ras-A Studio Walk Street House
Ras-A Studio Walk Street House
Ras-A Studio Walk Street House
Ras-A Studio Walk Street House
Ras-A Studio Walk Street House

Photography © Joe Fletcher for Ras-A Studio

No more articles