fbpx

When we daydream about our ideal home in Bali, it looks a lot like the Rumah Padang Linjong residence by Patishandika. This split level home communes perfectly with the natural environment that surrounds it: Wide open windows allow its inhabitants to always indulge in the locations’ tropical living vibe, and huge, airy spaces allow air and light to circulate throughout the day.

To protect its residents from too much sun filtering in through the home’s double-height glass window facade, the architects built an overhanging concrete slab — which also ended up lending the home a tropical brutalist touch. Wood and cement are the dominant materials used indoors and outdoors. But perhaps the most enviable feature of the home is its amazing upper-level custom-built shelves for stocking vinyl records and audio equipment, the perfect place to chill for any audiophile. The house was completed in 2017.

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Patishandika Bali Home

Photography © Tommaso Riva

No more articles