fbpx

Aiming for a Mountain West-meets Upper East Side look, the CLB Architects-designed Lone Pine residence overlooking Wyoming’s Jackson Hole Ski Resort pursues an architecture that’s more abstract than its neighbouring structures. 

Two buildings in simple, agrarian forms separate the private and public spaces of the home, with the bedrooms and baths in the bigger volume and the living, dining and kitchen in the smaller one. These areas are linked by a low connector volume that houses an entry, a study and a lounge. Large picture windows frame the views of the ski resort and the surrounding mountain vistas, regaling its dwellers – a family from New York – with an ever-changing nature tableau throughout the year.

Exterior patios and balconies are created by a roof overhang, carved out from the home’s shell and extending the interior living spaces outwards. With a hand in the interior design as well, the studio produced custom-made furniture and fittings that includes two-sided stone fireplace, a front door in steel and leather, and stairway railings with woven leather straps. Each of these pieces marry well with the material palette of white oak flooring, mahogany millwork, rugged stone and smooth plaster walls. “Lone Pine’s many unique elements and carefully considered details realist in a seamless merger of form and function,” the studio says. Visit our past feature of their barn renovation project, and follow their website

CLB Architects Lone Pine Residence
CLB Architects Lone Pine Residence
CLB Architects Lone Pine Residence
CLB Architects Lone Pine Residence
CLB Architects Lone Pine Residence
CLB Architects Lone Pine Residence
CLB Architects Lone Pine Residence
CLB Architects Lone Pine Residence

Photography © Matthew Millman for CLB Architect

No more articles