fbpx

Tasked with making the most of an enviable – if relatively narrow – plot adjacent to a thriving park, architects Sho Date and Shuhei Goto planned a design for this Kobe townhouse that extracted the maximum from its beautiful neighbor. Three floors are filled with staggered spaces and open mezzanines that distract from the rigid nature of the home’s separate floors to create a looser, natural flow throughout. The home was constructed with a series of wooden posts and braces in a nod to the tree trunks found in the park opposite, with exposed beams emphatically linking the inside to the immediate outside. 

Large volumes of glass replace solid walls and small terrace balconies lean out from the house reaching towards the canopy that grows a short stone’s throw away. The illusion of space afforded by the park boundary is complemented by intimate indoor/outdoor spots within the home’s floorplan, with sunny courtyard spaces both on the first and ground floor. 

Kobe House Sho Date Shuhei Goto
Kobe House Sho Date Shuhei Goto
Kobe House Sho Date Shuhei Goto
Kobe House Sho Date Shuhei Goto
Kobe House Sho Date Shuhei Goto
Kobe House Sho Date Shuhei Goto

Photography © Kenta Hasegawa for Sho Date / Shuhei Goto

No more articles