fbpx

Wethi is a family home set along a street of rowhouses in a typical Flemish village in Vorselaar, Belgium. Yet unlike its neighbouring houses whose front façades fully face the street, architecture studio i.s.m.architecten challenges the norm with a pentagon-shaped building, rotated to reduce the point of contact with the street to a minimum. Of the two wedges on either side formed by this angle, one was turned into a walled-off introverted garden/patio near the front entrance, while the other wedge remained open towards the property’s garden and surrounding landscape.

The home’s interior plan mirrors the striking typology of the house. A solitary triangular column dominates the center of the open-plan layout, subtly delineating the zones for the kitchen, dining and sunken living room. A semi-closed off open concrete staircase leads to the three bedrooms on the second floor.

From material palette to decor, Wethi adapts a minimalist theme throughout. The concrete details inside the home are balanced by the plywood accents and built-in furniture. Playful pops of color in the sliding door, skylights and bathrooms add a touch of warmth to the minimalist atmosphere of this sophisticated home. 

Founded in 2010 by Koen Pauwels and Win Van der Vurst, i.s.m.architecten has worked on projects that push the envelope in terms of design, form and function. They are based in Antwerp, Belgium. Follow the on Instagram.

Wethi i.s.m.architecten
Wethi i.s.m.architecten
Wethi i.s.m.architecten
Wethi i.s.m.architecten
Wethi i.s.m.architecten

Photography © Luis Diaz Diaz for i.s.m.architecten

No more articles