fbpx

House68 is a family residence in Selangor, Malaysia that embraces tropical living through a series of interconnected living spaces designed to adapt to the changing needs of a growing family. 

Malaysian studio Design Collective Architects took cues from tropical architecture throughout the course of the project, introducing pavilion-like components which can be opened up or closed off accordingly to allow not just privacy, but the flow of natural elements –  air, water, greenery and light – through the space as well.

Built with a material palette of wood, glass, bamboo and stone, House68 exudes an intimate ambiance despite its impressive, double-height volumes. From the inside one’s line of sight is never far from nature, afforded by the numerous glazings and openings that naturally lead to a spectacular array of outdoor spaces: a water garden, a swimming pool, and numerous landscaped courtyards. 

Considering Malaysia’s warm climate, cantilevered roof eaves and shaded terraces were built as “in-between spaces”, bridging the gap between indoor and outdoor living. This, according to the studio, results in a design “where architecture and landscape coexist, sharing the available space and allowing boundaries to be more fluid.”

Follow the studio on Instagram. Check out more lovely architectural projects from Malaysia here.

House68 Design Collective Architects
House68 Design Collective Architects
House68 Design Collective Architects
House68 Design Collective Architects
House68 Design Collective Architects
House68 Design Collective Architects

Photography © Creative Clicks for Design Collective Architects

No more articles