fbpx

Feldman Architecture has created a pavilion to complement a pre-existing guesthouse nestled on a rugged spot in the hills above Sonoma wine country. The clients, a retired couple who had always used the home and guest house as a weekend retreat, commissioned the studio to create a new contemporary structure to respond to the natural beauty of its surroundings. Taking this on board, glass walls became a key tenet of the design, a shield from the elements but a viewing screen that connected the open interior of the home with the landscape around it. 

Viewed from afar, the pavilion structure mimics the types of buildings you tend to see filled with spectators at the edge of cricket grounds in quaint English villages, the cantilevered roof adding the impression of the pavilion leaning into the landscape and commanding the eye away from the home and out over its surroundings. Those views take in the cultivated courtyard gardens, pool, and sights of Mt. Saint Helena on the horizon. See more of the studio’s projects, and revisit our past features of their work.

Feldman Architecture Sonoma Wine Country
Feldman Architecture Sonoma Wine Country
Feldman Architecture Sonoma Wine Country
Feldman Architecture Sonoma Wine Country
Feldman Architecture Sonoma Wine Country

Photography © Adam Rouse for Feldman Architecture

No more articles