fbpx

In Atherton, California, San Francisco architecture studio Feldman Architecture insert two identical pavilions on the grounds of a client’s existing property, serving as accessory structures with specific purposes: one as an outdoor kitchen and dining area, and the other a meditation room and home gym.

Embedded in a lush garden setting, the Atherton Pavilions blend in with the plot’s existing redwood trees and gardens realised by landscaping studio Thuilot Associates

Alaskan yellow cedar, chosen for its natural weathering properties, was chosen for the façades. The visually-striking wood slat screens featured on both volumes are used to create unique living atmospheres and experiences: thrown open in the dining pavilion to evoke a sense of conviviality, and slid closed for privacy in the meditation area. Outdoor terraces extend the spaces further into the outdoors. 

Surrounded by soothing elements — the landscaped garden, an organic-shaped swimming pool and a pond — the Atherton Pavilions are charming additions to the existing home, their presence encouraging its dwellers to be out in nature. 

See other projects by Feldman Architecture, and follow the studio on Instagram.

Feldman Architecture Atherton Pavilions
Feldman Architecture Atherton Pavilions
Feldman Architecture Atherton Pavilions
Feldman Architecture Atherton Pavilions
Feldman Architecture Atherton Pavilions

Photography © Adam Rouse for Feldman Architecture

No more articles