fbpx

Italian studio Luca Compri Architetti recently completed The Climber’s Refuge, a sustainable wooden chalet topped by an inverted W-shaped roof that mimics the mountain peaks of Breuil-Cervinia, an alpine resort in northwest Italy

Resting on a masonry base, the chalet was built with natural, ecological-conscious materials, lending the architecture a “sustainable soul”. Within its wood-clad exterior lie spaces that offer the comforts one associates with the idea of refuge: a roomy living, kitchen and dining area featuring a large fireplace with a stone seat and raw iron chimney, a covered loggia for reading and contemplation, a sauna and Turkish bath, and numerous bedrooms for guests to retire in at the end of the day. Encouraging visitors to build a close dialogue with beauty of the surrounding landscape are large openings and terraces which frame the picturesque mountain views. Follow the studio’s website, and plan your next chalet getaway here.

climber's refuge Luca Compri Architetti
climber's refuge Luca Compri Architetti
climber's refuge Luca Compri Architetti
climber's refuge Luca Compri Architetti
climber's refuge Luca Compri Architetti

Photography © Simone Bossi for Luca Compri Architetti

No more articles